Programi

Izaberite vaš ulaz u svet informacionih tehnologija

Svi naši kursevi su pažljivo osmišljeni tako da na zabavan i kreativan način predstave osnove različitih oblasti informacionih tehnologija. IT kao oblast obuhvata puno različitih disciplina i tehnologija. U cilju pravilnog učenja i razvijanja daljeg interesovanja u domenu informacionih tehnologija veoma je važno da prvi kurs odgovara interesovanju polaznika. Pročitajte opise naših programa i ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno kontaktirajte sa nekim iz našeg tima.

Razvoj igrica i animacija

Deca provode dosta vremena igrajući igrice ili gledajući animirane filmove. Možete im braniti da koriste računar ili im možete pružiti priliku da prave sopstvene igrice i animacije. Scratch je alat razvijen na tehnološkom institutu Masačusets (MIT), namenjen deci i služi za pravljenje igrica i animacija. Za kratko vreme, Vaše dete će praviti sopstvene igrice i potpuno promeniti pogled na igrice, koje igra kod kuće. Zapitaće se kako da napravi sličnu. Za one koji su već prošli osnovni kurs ili su se samostalno igrali u Scratch-u, imamo posebne kurseve robotike. Robotika deci pruža mogućnost povezivanja Scratch-a sa hardverom, tj. robotom.

Robotika - Lego Mindstorms

Svakodnevni život današnjice zavisi od elektronskih uređaja. Razumevanje funkcionisanja uređaja koje svakodnevno koristimo je od velike važnosti. Zato smo osmislili jednistveni program koji će pomoći deci da nauče kako funkcionišu uređaji koje koriste, ali i da nauče osnove elektronike. Cilj kursa je da se polaznici upoznaju sa svetom hardvera, uređajima koje pokreće softver i da se pored programiranja, zainteresuju za projektovanje i pravljenje hardvera, koristeći Lego Mindstorms komplete. Polaznicima ovog kursa se pruža jednistven uvid u svet elektronike i robotike.

Razvoj mobilnih aplikacija

Na svetu postoji više mobilnih telefona nego ljudi. Verovatno i Vaše dete, kao i drugari iz njegovog razreda poseduje bar jedan smartphone. Ovaj kurs ima za cilj da Vaše dete preobrazi iz običnog korisnika telefona i aplikacija u stvaraoca koji pravi svoje aplikacije, za svoje ili potrebe drugih. App Inventor je alat specijalno namenjen za brz razvoj mobilnih aplikacija. Osnovci i srednjoškolci širom sveta pomoću ovog alata prave svoje prve mobilne aplikacije.

Internet i Web

Živimo u doba interneta. Svi koristimo internet, čak i Vaša deca, verovatno svakodnevno. A da li znaju kako internet funkcioniše? Kako funkcionišu internet protokoli i od čega se sastoje sajtovi koje svakodnevno koriste? Da li znaju kako da naprave svoj web sajt? Ovaj kurs će im dati odgovore na ova i mnoga druga pitanja. Naučiće osnove HTML-a, Javascript-a i CSS-a, tehnologija bez kojih se internet teško može zamisliti. Takođe, tokom kursa savladaće i osnove WordPress-a i napraviti svoj sopstveni sajt.

STEM

Naš novi program (Science Technology Engeering Mathematics) rezultat je višemesečnog rada naših predavača. Cilj programa je da deci približi nauku, tehnologiju, inženjerstvo i matematiku. Kroz niz raznih eksperimenata, zanimljive teorije i praktične primere. Na zanimljiv način, bliže objašnjava gradivo fizike i matematike koje se obrađuje u redovnom školskom programu, kao i programiranje, logiku, elektroniku, ali i hemijske i fizičke procese iza tehnologije koja se danas koristi. Vaše dete će utvrditi i unaprediti znanja iz fizike i matematike, ali i steći nova znanja iz oblasti informacionih tehnologija i principa na kojima tehnologija funkcioniše.

elektronika dexters it laboratorija

Elektronika

Elektronika je jedna od najuzbudljvijih oblasti informaciono – komunikacione tehnologije. Predstavlja spoj fizike, inženjerstva, programiranja i praktičnog rada, kroz koji se otkrivaju sve misterije uređeja koji nas okružuju. Tokom kursa programiramo arduino razvojnu ploču, a kombinovanjem raznih senzora i aktuatora pravimo razne zanimljive uređaje...

dexters skola novi sad

Zašto je programiranje dobro za razvoj dece?

Osim što su neverovatno zanimljivi, Dexter’s kursevi:

  • podstiču analitičko razmišljanje i sposobnost rešavanja problema;
  • podstiču kreativnost i samostalnost;
  • pretvaraju decu iz korisnika u stvaraoca sadržaja (igrica, sajtova, aplikacija, robota...);
  • informišu decu o različitim ulogama u oblasti IT;
  • pružaju osnovno znanje programiranja i osnovu za dalje učenje;
  • motivišu decu da nastave da se bave informacionim tehnologijama.

Ne možete da odlučite na koji kurs da se upišete?

Pozovite nas i zakažite besplatni promotivni čas ili razgovor sa našim predavačima.