Blog Posts

DEXTER’S IT LAB NA BABY EXIT-U

  • On
  • By
  • Comments Off on DEXTER’S IT LAB NA BABY EXIT-U

21. maja 2016. učestvovali smo na Baby Exit festivalu. Ovaj festival, organizatori sa pravom nazivaju festival optimizma. Tokom dva dana festivala u sjajnoj atmosferi prezentovali smo programe naše laboratorije mladim posetiocima festivala i njihovim roditeljima.

Roditelji su imali priliku da se upoznaju sa detaljima naših programa i dobiju više informacija o predstojećoj letnjoj školi programiranja koju organizujemo tokom letnjeg raspusta. Sa roditeljima smo pričali zašto je učenje programiranja odlična vežba za razvoj mentalnih sposobnosti, posebno analitičkog razmišljanja, sposobnost rešavanja problema i kreativnost.

Mladi posetioci uživali su u programiranju robota i naravno testiranju. Čuli su i nešto više o arduino razvojnoj platformi, programirali program koji kotroliše led diode i saznali kako mogu da naprave svoje igrice.

Naši predavači potrudili su se da tokom oba dana festivala posetiocima budu na raspolaganju za dodatna pitanja. Veliko interesovanje za naš štand potvrdilo nam je da Dexter’s IT laboratorija škola koja je nedostajala Novom Sadu kao centru IT industrije u Srbiji.

Sjajno smo se proveli na festivalu i puni smo pozitivnih utisaka. Pogledajte kako je izgledao naš štand na Petrovaradinskoj tvrđavi.