Često postavljana pitanja

Colleagues holding question mark signs in front of their faces
Kidsthinking01
Za koje uzraste su vaši kursevi?

Naši kursevi su prilagođeni za uzrast od 8 do 16 godina. Za decu do 12 godina, preporučujemo Scratch kurs za programiranje igrica i animacija. Za uzrast od 10-14, preporučujemo kurseve robotike i razvoja mobilnih aplikacija, dok za uzrast od 12-14 godina preporučujemo web kurs.

Kako su organizovani kursevi?

Kursevi traju 3 meseca i organizovani su časovima od 90 minuta. Nastava redovnih kurseva održava se dva puta nedeljno, dok se nastava tokom letnje škole održava 3 puta nedeljno. Svaki kurs je organizovan u tri celine: teorijske osnove, praktične vežbe i samostalni rad. Cilj svakog kursa je praktična primena stečenog znanja i mogućnost nastavka samostalnog rada-učenja posle kursa.

U kojim terminima se održava nastava?

Sve zavisi od grupe polaznika. Termini nastave se prilagođavaju školskim obavezama. Obično  se časovi održavaju prepodne od 9h i 10:30h i popodne od 16h, 17h, 19h i 20:30h. Ukoliko imate posebne zahteve oko termina nastave, treba naglasiti prilikom prijave i mi ćemo se potruditi da Vam izađemo u susret.

Koje alate koristite?

Za nastavu koristimo besplatne i opensource alate koji su prilagođeni deci. Alati kao što su Scratch, AppInventor i LegoMindstorms su već dugo u redovnim školskim programima u Americi, Kanadi, Japanu i zemljama Zapadne Evrope. Izbegavajući zastarele programe koji još uvek primenjuju u našem školstvu, postižemo maksimalno interesovanje polaznika, a samim tim i dobre rezultate.

Ko predaje u vašoj školi?

Programiranje najbolje predaju oni koji se profesionalno bave programiranjem. Deca veoma dobro reaguju na to kada imaju stručnog predavača, koji pored pitanja vezana za materijal, može da odgovori i na pitanja iz prakse. Svi naši predavači su programeri, diplomirani inženjeri FTN-a, PMF-a ili IT akademije. Dosadašnje zadovoljstvo naših polaznika, pokazuje da su i dobri pedagozi. Kao asistenti u nastavi ponekad rade i studenti FTN-a i PMF-a.

Šta se nauči na kursevima?

Cilj kurseva je upoznavanje dece sa informacionim tehnologijama. Svaki kurs pruža osnovne elemente programiranja i inženjerski pristup rešavanju problema. U zavisnosti od kursa uče se različite platforme i praktična znanja. Možete naučiti da pravite igrice, mobilne aplikacije, dizajnirate, programirate i sastavljate lego robote. Naučićete da napravite WordPress sajt, napišete svoju prvu JavaScript funkciju i sl.

Da li imate kurseve za odrasle?

Ne! Naši kursevi su prilagođeni specijalno deci. Želimo da omogućimo prve programerske korake budućim svetskim stručnjacima. Svi veliki stručnjaci, pa i sportisti otkrili su svoje zanimanje u detinjstvu i istrajali u tome. Put stvaranja vrhunskih inženjera kreće od malih nogu, nastavlja se kroz odgovarajuće škole i fakultete. To je naš cilj – zainteresovati decu za inženjerska zanimanja, pomoći im da naprave prve korake i započnu svoj put. Brze prekvalifikacije i magični kursevi koji obećavaju brzu zaradu, nisu naša specijalnost.

Šta je “Summer of Code” letnja škola?

Tokom letnjeg raspusta organizujemo intenzivnije kurseve. Letnji kursevi traju tri nedelje i nastava se održava 3 puta nedeljno. Cilj letnje škole je da omogući učenicima osnovnih škola  kvalitetan raspust, učeći kako da naprave igrice i aplikacije. Da postanu stvaraoci, a ne samo korisnici sadržaja. Otkrivajući pri tome svet računarstva i elektrotehnike na jedan zanimljiv način. Neki će pronaći svoje buduće zanimanje, neki će samo otkriti kako funkcionišu mobilni telefoni i roboti, u svakom slučaju kvalitetna zabava kroz učenje je zagarantovana.

Koliko koštaju kursevi?

U zavisnosti od kursa i termina naši kursevi koštaju 5.500 do 7.500 RSD mesečno. Zavisi da li su u pitanju redovni kursevi ili letnji kursevi. Takođe, imamo i porodične popuste.

Kada se održava letnja škola?

Letnju školu održavamo u 3 termina: krajem juna, sredinom jula i početkom avgusta.
Nastava se održava tri puta nedeljno, a tačno vreme održavanja nastave biće poznato nakon formiranja grupa.

Da li je moguće plaćanje na rate ili preko fakture/računa?

Naši redovni kursvi se plaćaju mesečno, obično do 5. u mesecu, ali imamo razumevanja ukoliko nas obavestite o kašnjenju ili preskakanju uplate, bitno je da kurs platite do završetka nastave, pre dodele diploma. Pravna lica mogu platiti preko računa firme. Plaćanje za letnju školu izvršava se pre početka kursa.

Da li je potrebno nositi računar ili nešto od opreme?

Nije potrebno da dete nosi bilo šta od opreme. Ponosimo se našim moderno opremljenim učionicama i imamo sve uslove za kvalitetno izvođenje nastave. Jedino za kurs  mobilnih aplikacija, savetujemo da polaznici ponesu svoje (android) telefone, kako bi im na telefonu ostale apliakcije koje prave, ali ukoliko nemaju android telefon, imamo i telefone i tablete kojima se mogu poslužiti.

Gde se vi tačno nalazite?

Nalazimo se u centru Novog Sada, na početku pešačke zone. U ulici Kralja Aleksandra br. 14/10, I sprat (Menratova Palata). Prolaz preko puta kafića Trčika, između BN Boos i Calliope butika. Takođe, imamo i Dexters laboratoriju u Čačku, u ulici Krađorđeva br. 13, pored kafića Velvet.