Mobilne aplikacije predavač – pedagog/programer

Mobilne aplikacije predavač – pedagog/programer

 

Mobilna tehnologija je tehnologija koja je najbrže usvojena u istoriji čovečanstva. Na svetu postoji više mobilnih telefona nego ljudi, pa i skoro svako dete poseduje pametni telefon. Nažalost, kao i sa svakom novom tehnologijom, tako se i mobilni telefoni ne koriste u svom punom potencijalu i za svrhe za koje su namenjene. Prosečan mobilni telefon poseduje više procesorske snage nego računar koji je sleteo čoveka na mesec, ali su vlasnici mobilnih telefona i dalje samo prosti potrošači sadržaja koji telefoni nude. Ovaj naš program ima za cilj da to promeni.

Kurs mobilnih aplikacija realizuje se pomoću AppInventor platforme. Tokom kursa polaznici uče da prave razne aplikacije i igrice za mobilne telefone, ali i uče o tome kako funkcioniše GPS, senzori koji se nalaze u telefonu, šta je dobar dizajn jedne aplikacije, šta je UX i zašto je važno dobro razmisliti kako će se neka aplikacija koristiti.

Ovaj kurs je prilagođen deci od 11 od 14 godina, zahteva dobro poznavanje mobilnih platformi i ljudi koji su se bavili razvojem aplikacija za mobilne telefone neće imati problema u savlađivanju našeg plana i programa. Ukoliko nemate iskustva sa AppInventorom predlažemo da pregledate uputstva i tutorijale sa zvaničnog AppInventor sajta, pre nego što se prijavite za ovu poziciju. U zavisnosti od vašeg obrazovanja i iskustva naše kolege koji se profesionalno bave razvojem mobilnih aplikacija i naš školski psiholog pomoćiće Vam u obuci i unpređivanju veština koje su Vam potrebne kako bi postali dobar Dexters predavač.

Ukoliko mislite da odgovarate opisu ove pozicije – javite nam se.